hun | eng | ger

RFS - Road Feeder Service - Légiáru közúti szállítása

Egy év közúti fuvarszervezés után megvásárlásra került az első teherszállító furgon. Megfelelő időben meglátva a lehetőségeket a repterek közötti áruszállításban, GSA-kel (General Sales Agent -Légitársasági Cargo Képviselet) és légitársaságokkal kötött szerződések, megállapodások alapján elindult az RFS szolgáltatás. Az igények növekedésével a kapacitást is növelni kellett. A tehergépjármű flotta növekedni kezdett, 7,5 tonnás, 12 tonnás majd 24 tonnás nyerges tehergépjárművek vásárlásával. Jelenlegi parkunk 6 db furgont, 5 db 7,5 tonnás kisteherautót, 2 db 12 tonnás kocsit és 34 db nyerges tehergépjárművet tartalmaz. A 16 db nyerges nemzetközi autó között szerepel dobozos és biztonsági ponyvás, hűtős, légi- görgősoros és mega (3 méter belmagas) felépítmény is, alkalmazkodva a mindenkori igényeknek. A további 18 nyerges szerelvényünk az ALDI élelmiszerlánc magyarországi disztribúcióját látja el.

 

Frankfurti Koordináció

2006 év végén európai piackutatást végeztünk, bejárva Ausztria, Németország és a Benelux államok reptereit. Próbálva kiegyenlíteni az export- és az import szállított árumennyiséget arra a felfedezésre jutottunk, hogy az európai reptereken átjövő magyarországi rendeltetésű áruk többsége már nem a légitársaságok szervezésében jut el hozzánk, hanem a szállítmányozók konszolidálják az áruikat. Alkalmazkodva ezen változásokhoz irodát és bázist  alakítottunk ki a frankfurti repülőtéren és a helyi- ill nemzetközi szállítmányozó cégekkel, valamint közúti bróker cégekkel kötöttünk szállítási megállapodásokat. A jelenlétünk azóta is meghatározó itt. Ott élő alkalmazottunk/koordinátorunk szolgálja a minőségi operációt és biztonságot az áruk fel- illetve lerakásánál, logisztikai szervezéseknél.

 

Légitarsasági árukiszolgálás, Raktári logisztika, Bérraktározás

2003-ban egy 600 négyzetméteres Ferihegy reptér melletti, vámügyileg az 1-es számú reptéri vámhivatalhoz tartozó raktár bérletével kezdetét vette az export árukezelés. Cégünk ettől a pillanattól már nemcsak áruszállítási feladatot látott el, hanem ezen áruk előgyűjtését, raktározását is el tudta látni. Így a szállítmányozók közvetlenül cégünknél adhatták fel árujukat a GSA-knek, amiket nem mellesleg a mi cégünk fuvarozta Európa reptereire.

2004-ben 6 nemzetközi légitársasági szerződéssel kezdetét vette cégünknél a hivatalos import légitársasági árukezelés amit handlingként ismer a szakma. Olyan európai csomópontokról érkeztek áruk mint Frankfurt, München, Amsterdam, Bécs, Prága, Luxemburg vagy Brüsszel. A későbbiekben ez közvetlen légitársasági export szerződésekkel is ki lett egészítve. Raktárunkban lehetőség van temperált-, veszélyes-, túlméretes- és értékáru kezelésére, raktározására illetve légi palettán/konténeren érkező áru kiszolgálására is.

2005-ben kiegészítettük raktári tevékenységünket bérraktározással. Szállítmányozók részére biztosítunk kisebb raktári területeket akár 20 négyzetmétertől teljes raktári árukiszolgálással és átmeneti megőrzési vámengedéllyel együtt.

2012-ben cégünk megszerezte a Szabályozott Ügynök (Regulated Agent) minősítést. A nemzetközi légi biztonsági szabályozás rendszere elérte a földi kiszolgáló egységeket és légi áru fuvarozókat is. A légügyi igazgatóság által elfogadott Védelmi Tervünk és Eljárásaink, valamint az általuk képzett Védelmi Tisztünk biztosítja a nemzetközi biztonsági előírásokat. Az áruk raktárunkban történő biztonsági röntgenes átvizsgálása és a dolgozóink ill sofőrjeink éves Légiközlekedés-Védelmi Tudatossági Képzése biztosítja az áruk sterilitását a repülőgépre kerülésig.  

 

Vámkezelés

A komplett szolgáltatás elérése végett szükségessé vált a vámkezelés megszervezése. Import érkező küldemények esetén az áruk vámérkeztetése, osztása illetve igény esetén vámkezelése, továbbítása történik a raktárunkban kialakított irodában. Export esetén pedig az áruk manifesztálása, EV kiléptetése, illetve T garancia indítása. NCTS illetve SITA, CCS rendszerek közvetlen használatával felgyorsultak a folyamatok. Cégünk saját jogú átmeneti megőrzési raktárterülettel és Engedélyezett Címzetti státusszal rendelkezik.

2010-ben sikerült az AEO (Authorized Economic Operator) –Engedélyezett Gazdálkodó tanúsítványt megszereznünk. Ez alapján a vámhatóság cégünket megbízható partnerének tartja. Vámügyeink intézése, vámáruk fuvarozása és kezelése során számos kedvezményt kapunk, amikkel rugalmasabbá válunk, ügyfeleink kiszolgálását gyorsítjuk és elégedettségüket növeljük.

 

ALDI projekt

2008-ban egy 3 éves szerződés keretében új tevékenységet indítottunk. A nemzetközi ALDI élelmiszerlánc magyarországi nyitásával kezdődően látjuk el annak magyarországi disztribúcióját a központ és az üzletei között. 2011-ben újabb 3 éves szerződés került aláírásra. Jelenleg 18 db nyerges tehergépjárművel látjuk el a feladatot. Ezek száma folyamatosan, meghatározott ütemben növekszik.

A tehergépjárművek pótjai Magyarországon egyedi kialakításúak, 4 különböző temperálási fokon lehetséges bennük az áruk szállítása.

 

Bérvontatás

2012 nyarán újabb projekt került kialakításra. A JanDeRijk nemzetközi közúti fuvarozó cég számára indítottunk el bérvontatást. Saját tulajdonú vontatóval és sofőrökkel biztosítjuk, a megbízó félpótkocsijaival az általuk szervezett fuvarfeladatokat. Ezen nyerges szerelvényeink Európa bármely pontjai közt teljesítenek fuvarfeladatot. Előírásaikból kiindulva megváltoztattuk a teljes flottánk CMR biztosítását, megnövelve 525.000 EUR-ra illetve a IATA szerinti előírást követve 19SDR/KG fedezetet biztosítunk a Varsói és Montreáli egyezmény alapján. Szintén minden gépjárművünket DGR/ADR csomaggal és engedéllyel láttunk el.

 

Szervizbázis

Kialakításának alapötlete a saját gépjárműpark egyes szerviz tevékenységeinek ellátása volt. Ez alapján alakítottuk ki az 1 nyerges szerelvény beállásos garázst és hozzá kapcsolódó alkatrész raktárt. Hamar bebizonyosodott, hogy a teljes gépjárműparkunk vontató- és pótkocsi szerviz igénye nagyobb, mint vártuk. Sokkal több munkafeladatot el tudunk látni, ezáltal csökkenthető a külsős szervizek igénybevétele. Folyamatosan nagy szaktudású szerelőkkel bővítjük az állományt.

2012-ben személy- és tehergépjármű alkatrész beszerzését és kereskedelmét is elindítottuk.

2013-ban elértük, hogy járműdiagnosztikával foglalkozhassunk illetve az NKH által feljogosított tehergépjármű tachográf illesztő műhely státuszt is sikerült megszereznünk és kialakítanunk, ahol más cégeknek is elláthatjuk eme szolgáltatásunkat.

 

Gumiabroncs szerviz és értékesítés

2014-ben elindítottuk gumiabroncs szerviz és értékesítés üzletágunkat.

Magyarországi- és külföldi beszerzési források kiépítésre kerültek. A piackutatásunk alapján nagy kezdő mennyiséggel számolunk. A vevőkör bővítése folyamatos.Több állásos szervizünkben biztosítjuk vevőink kellemes várakozását is. Terveink között szerepel játszótér kialakítása a gyermekkel érkező ügyfeleink részére.

Reményeink szerint rövidtávon akár 10 főnek is tudunk új munkahelyet biztosítani ezen üzletágunkban. Nem véletlen hogy a 2014-15 években ebbe az üzletágba kívánjuk a legnagyobb energiát fektetni.